Filtruoti pagal

Kaina

Kaina

  • 1,00 € - 2,00 €

Prieinamumas

Prieinamumas

Aktyvūs filtrai

Silikatiniai blokeliai mažaaukštėms ir daugiaaukštėms konstrukcijoms

Silikatiniai blokeliai, gaminami iš smėlio, kalkių ir vandens mišinio yra natūrali statybinė priemonė, kuri leidžia įgyvendinti įvairius architektūrinius sprendimus. Siūlome SILKA blokelius, kurie ženkliai palengvina statybų procesą ir užtikrina nepriekaištingą rezultatą.

Unikali gamybos technologija

Silikatinių blokelių geriausios savybės pasiekiamos unikalaus gamybos proceso metu. Smėlio, kalkių ir vandens mišinys apdorojamas aukšto slėgio aplinkoje, kurios temperatūra siekia 200 °C. Blokeliai formuojami naudojant galingą presą ir prisotintus vandens garus.
Dėl aukštos temperatūros poveikio, blokeliai suakmenėja, tampa ypač atsparūs aplinkos poveikiui.

Silikatinių blokelių privalumai

Štai kokią naudą teikia aukštos kokybės silikatiniai SILKA blokeliai:
  • Atlaiko ekstremalias orų sąlygas. Didelis kritulių kiekis, drėgmė, dideli temperatūros svyravimai, UV spinduliai... Lietuvoje statomi pastatai turi atlaikyti šiuos ir kitus atmosferos išbandymus. SILKA gaminiai idealiai tinka lietuviškam klimatui.
  • Tvirta, stabili medžiaga. Investuokite į ateitį – rinkitės patvarias, ilgaamžes medžiagas. Silikato blokeliai atsparūs mechaniniam poveikiui, bėgant laikui išlieka tvirti ir stabilūs. Praktika rodo, kad pasirinkus šiuos blokelius, užtikrinamas maksimalus pastato saugumas ilgiems metams į priekį.
  • Geras patalpų mikroklimatas. Pasirinkus kokybiškus silikatinius blokelius, namuose jausitės komfortiškai. Jie laidūs vandens garams, todėl pastato konstrukcijos gali „kvėpuoti“, padeda išlaikyti optimalų drėgmės balansą.
  • Atlaiko dideles apkrovas. Iš silikato pagaminti blokeliai atsparūs gniuždymui, todėl juos naudoti galite įrengiant konstrukcijas, kurios patirs dideles mechanines apkrovas.
  • Greitas įrengimas. Tai nepretenzingi, greitai mūrijami blokeliai. Juos sutvirtinti pavyks be specialių varžų ir monolitinio žiedo.
  • Apsauga nuo išorės triukšmo. Gyvename moderniame pasaulyje, kuriame išorinis triukšmas persekioja tiek didžiuosiuose miestuose, tiek atokesnėse vietovėse. Rūpinantis savo komfortu, teikite prioritetą statybinėms medžiagoms, kurios pasižymi geromis garso izoliacijos savybėmis. Silikatiniai blokeliai yra būtent tokie: jie užkerta kelią išorės triukšmui, todėl galėsite mėgautis tyla ir ramybe.
  • Atsparumas ugniai. Tai aktualu visiems, tačiau ypač tiems, kurie planuoja būstą šildyti kietu kuru. SILKA blokeliai priskiriami nedegių medžiagų klasei, yra atsparūs ugniai, sustabdo liepsnos sklidimą gaisro atveju.
  • Ekonomiškas pasirinkimas. Planuojant statybų darbus, verta rinktis produktus, kurie leidžia sutaupyti Jūsų turimas medžiagas. Silikatinių SILKA blokelių forma vienoda, geometrija tiksli, todėl darbų metu optimaliai išnaudojami mūro klijai. Geriausi rezultatai neišleidžiant per daug!
  • Natūrali sudėtis. Žmonėms, kurie ieško gamtai draugiškų, ekologiškų sprendimų, tikrai patiks silikato blokeliai. Pagrindinės jų sudedamosios dalys yra smėlis, kalkės ir vanduo, nėra kenksmingų sudedamųjų dalių. Džiaukitės tvirta konstrukcija be žalos aplinkai ir alergenų.

Ką būtina žinoti perkant silikatinius blokelius?

Tai puiki statybinė priemonė, kurią galima pritaikyti įvairiems projektams. Vis dėlto, kaip ir bet kuris kitas produktas, šie blokeliai turi tam tikrų trūkumų:
  • Gali būti sunkiau tinkuoti. Silikatinių blokelių paviršius yra lygus, tačiau lyginant su kitomis medžiagomis, jie sunkiau pasiduoda apdorojimui, jų tinkavimo galimybės yra prastesnės.
  • Šiluminės varžos iššūkiai. Nepaisant silikatinių blokelių atsparumo gniuždymui ir idealios garso izoliacijos, dauguma šių blokelių prasčiau izoliuoja šilumą, todėl pasirinkus juos teks gausiau apšiltinti sienas. Ši taisyklė galioja ne visiems silikatiniams blokeliams. Pasirinkus kokybiškus, naujos kartos SILKA blokelius, šiluminė varža bus geresnė. Šio gamintojo blokeliai sulaukia palankių vertinimų, nes prisideda prie gero mikroklimato palaikymo patalpose, kaupia šilumą padidėjus oro drėgmei, yra laidūs vandens garams.
  • Gana didelis blokelių svoris. Gniuždymui atsparūs, tvirti silikato blokeliai pasižymi gana dideliu svoriu, todėl juos montuojant aukštesniuose statiniuose, reikia pasirūpinti specialiomis perdangomis. Tai gali šiek tiek padidinti darbų kaštus, be to, labai svarbu išvengti net nedidelių defektų ir broko. Nepaisant to, darbus atliekant tiksliai ir kokybiškai, iš silikatinių blokelių pastatyta konstrukcija bus išskirtinai stabili ir ilgaamžė.

Silikatiniai ar akyto betono (dujų silikato) blokeliai: kurį variantą rinktis?

Tai dilema, su kuria susiduria nemažai žmonių, detaliau nesusipažinusių su šiais dviem produktais. Palyginkime juos:
  • Sudėtis. Dujų silikato blokelių pagrindą sudaro smulkiai maltas kvarcinis smėlis, kurio rišamoji medžiaga yra aliuminis. Silikatiniai blokeliai gaminami iš smėlio, kalkių ir vandens.
  • Pritaikymas. Dujų silikato arba akyto betono blokeliai yra mažai atsparūs gniuždymui, todėl naudojami tik mažaaukščių pastatų laikančiosioms konstrukcijoms (arba kaip užpiltas daugiaaukščių karkasinių namų sienoms). Tuo tarpu silikatiniai SILKA blokeliai pasižymi geru atsparumu apkrovoms, gniuždymui, todėl juos pritaikysite tiek mažaaukščių, tiek daugiaaukščių pastatų statyboms.
  • Svoris. Aktyto betono blokeliai yra lengvesni už silikatinius.
  • Izoliacinės savybės. Abu produktai pasižymi gera garso izoliacija, tačiau šilumos varžos savybės priklauso nuo gamintojo.
  • Atsparumas drėgmei. Abu produktai nekaupia drėgmės, nepūva ir nepelija.
  • Apdorojimo galimybės. Dujų silikato blokelių struktūra yra porėta, todėl jie lengvai montuojami ir apdorojami. Lygūs blokeliai yra šiek tiek sunkiau apdorojami, statybų darbai naudojant juos gali trukti ilgiau.
  • Atsparumas ugniai. Abiejų rūšių blokeliai yra saugus pasirinkimas, jie priskiriami nedegių produktų klasei. Jie sulėtina ugnies plitimą pastato viduje, neišskiria toksiškų garų degimo metu.
Kaip matote, tiek silikatiniai, tiek akyto betono blokeliai yra dėmesio verti produktai, kurie turi savo privalumų, skirtumų ir panašumų. Jų pasirinkimas priklauso nuo panaudojimo paskirties. Jeigu vis dar svarstote, kurį variantą pasirinkti, padės UAB „Mimeta“ specialistai. Pakonsultuosime, atsakysime į rūpimus klausimus ir padėsime rasti Jums tinkamiausius blokelius.

 DUK

Atsakome į svarbius klausimus apie silikatinius blokelius.

1.Kokie blokelių išmatavimai?

Suprantame, kad pirkėjų poreikiai gali būti labai skirtingi. Siūlome skirtingų dydžių, lygius silikatinius blokelius. Jų plotis gali būti pasirinktinai 120, 180 arba 240 mm, ilgis siekia 333 mm, o aukštis yra 199 mm. Juos patogu pritaikyti vienaukščių, daugiaaukščių, gyvenamosios ir kitokios paskirties pastatų statybai.

2.Kiek metų tarnauja blokeliai?

Jų ilgaamžiškumas priklauso nuo klimato sąlygų, blokelių ir jų montavimo kokybės, tačiau dauguma silikatinių blokelių gali tarnauti kelis dešimtmečius ir dar ilgiau.

3.Ar silikatinius blokelius galiu mūryti savarankiškai?

Jei neturite patirties dirbant su šiais blokeliais, darbus patikėkite patyrusiems specialistams, kurie turi visas šiam darbui reikalingas priemones ir žinias. Taip pavyks išgauti stabilią, ilgaamžę konstrukciją, kuri apsaugos Jūsų namus nuo aplinkos poveikio.

4.Ar silikatiniai blokeliai atsparūs šalčio poveikiui?

Lyginant su alternatyviomis medžiagomis, šie blokeliai yra bene atspariausi šalčio ciklams. Praktika rodo, kad blokeliai be vargo atlaiko apie 50–100 šalčio ciklų. Taigi, ilgus metus nepraras savo tvirtumo ir kitų techninių savybių.

5.Ar blokeliai teikia gerą šilumos izoliaciją?

Poreikis izoliuoti būstą ar kitą patalpą nuo šalčio, kuo geriau išsaugoti šilumą šaltuoju metų laiku yra daugelio prioritetas. Šie blokeliai turi geras triukšmo izoliacijos savybes, tačiau daugelis jų pasižymi kiek prastesne šilumos varža, todėl įrengiant juos gali tekti pasirūpinti papildoma sienų izoliacija.
Gera žinia ta, kad SILKA blokeliai nuolat tobulinami pasitelkus modernias technologijas, todėl pasižymi geresnėmis šilumos izoliacijos savybėmis, lyginant su daugeliu kitų silikatinių blokelių.

6.Ar blokeliai atsparūs gniuždymui?

Taip, jų stiprumas gniuždant siekia 15 N/Mm².

7.Kiek kainuoja silikatiniai blokeliai?

Tai priklauso nuo blokelių sudėties, matmenų, kiekio, techninių savybių ir gamintojo. Ne visi blokeliai yra vienodi: skiriasi jų gamybos technologija.
Modernių, geresnėmis šilumos varžos savybėmis pasižyminčių SILKA silikatinių blokelių kainą sužinosite susisiekę su UAB „Mimeta“ komanda. Laukiame Jūsų!