Filtruoti pagal

Svoris

Svoris

  • 0kg - 13,53kg

Kaina

Kaina

  • 15,00 € - 32,00 €

Prieinamumas

Prieinamumas

Aktyvūs filtrai

Vata rulonais Knauf UNIFIT 035 (įv. matmenys)

27,21 €

UNIFIT 035 - Mineralinė vata rulonuose  pagaminta pagal Ecose® Technologiją. Technologija nenaudojant formaldehidų, dažiklių. Skirta naudoti šilumos (λD 0,035 W/mK), garso izoliavimo bei atsparumo ugniai sprendimuose. Naudojama tvarumo įvertinimo sistemose – pvz. BREEAM ir LEED

Ypač tinkama į konstrukcijas kai atstumai tarp gegnių ar statramsčių yra skirtingi.

Prekės pristatymo laikas 1-7 d.d.

Mineralinė vata – universalus izoliacijos sprendimas

Mineralinė (arba stiklo) vata yra pluošto pagrindu pagaminta izoliacinė medžiaga. Ji daugiausia gaminama iš natūralaus akmens pluošto, pavyzdžiui, išlydytų vulkaninių uolienų.
Šios rūšies šiltinimo vata gaunama iš vulkaninių uolienų, ištirpusių maždaug 1600 °C temperatūroje. Aukštoje temperatūroje ištirpusi uoliena vėliau susukama į „vatą“ ir sujungiama skirtingomis dervomis bei aliejais.
Internetinėje ir fizinėje „Mimeta“ parduotuvėje Jūsų laukia kokybiška šiltinimo vata ir kiti produktai, kurie gali būti naudojami praktiškai visoms namų izoliacijos reikmėms.

Kodėl verta rinktis šią medžiagą?

Gyvenimas būste šiandien – kur kas daugiau nei tik apsauga nuo gamtos stichijų ar triukšmo. Naudojant kokybišką izoliacinę medžiagą, patalpose užtikrinamos poilsiui ir darbui palankios sąlygos – komfortiškas mikroklimatas.
Pasirinkus mineralinę vatą, pastate bus jauku, saugu ir ekonomiška. Štai kodėl:
  • Mažesnės šildymo išlaidos – energiškai efektyvus būstas yra kiekvieno prioritetas. Ypač šiandien, kai šildymo kainos gerokai pakilusios. Ši medžiaga gerai sulaiko šilumą, todėl net šalčiausiomis žiemos dienomis būste bus jauku, nepatirsite šilumos nuostolių ir sutaupysite.
  • Platus pritaikymas – šią medžiagą galima naudoti labai universaliai: fasadui, vidaus sienoms, grindims, palėpėms, luboms, stogui ir dar daugiau.              
  • Gera triukšmo izoliacija – suteikia patikimą apsaugą nuo išorės triukšmo bei izoliuoja garsą, kuris sklinda pastato viduje: visą parą mėgaukitės tyla ir ramybe!
  • Nebijo drėgmės – šis izoliacijos sprendimas yra atsparus drėgmei ir patikimai ją sulaiko. Galite būti ramūs, kad ji nepateks į būstą. Tai labai aktualu Lietuvoje, kur kritulių kiekis visais sezonais gana didelis. Tiesa, nors ir atspari drėgmei, šiltinimo vata yra gana laidi vandens garams, todėl apšiltintos sienos gerai ventiliuojasi ir kvėpuoja.
  • Natūrali vatos sudėtis – siūlome natūralios sudėties vatą, kuri gaminama naudojant modernias technologijas ir kruopščiai atrinktas antrines žaliavas. Jokių kenksmingų priemaišų, dirbtinių spalvų, dažiklių ir kitų neaiškios kilmės priedų.
  • Produktas, kurį patogu ir saugu naudoti– savo klientams siūlome kruopščiai atrinktus izoliacijos sprendimus. Tai mineralinė vata „Knauf“, „Isover“, „Paroc“, kuri, lyginant su konkurentų gaminiais, yra lengviau pjaustoma, neturi stipraus kvapo, yra minkštesnė, švelnesnė. Montuojant patikimų gamintojų šiltinimo vatą, į aplinką bus išskiriama gerokai mažiau dulkių, o montavimo darbai bus dar paprastesni ir lengvesni.
  • Ilgaamžė pastato izoliacija – tinkamai sumontuota, kokybiška stiklo vata paprastai išlaiko izoliacines savybes, nesideformuoja ir patikimai tarnauja visą pastato gyvavimo laikotarpį. Jos neveikia temperatūros svyravimai, drėgmė ir kiti nepalankūs aplinkos veiksniai.
  • Geras kainos ir kokybės santykis – mineralinės vatos kaina yra gana nedidelė, o atliktų darbų rezultatai visada pateisina lūkesčius.

Darbas su stiklo vata: tai būtina žinoti kiekvienam

Nors mineralinė vata, patekusi ant kūno, nesukelia didelio odos dirginimo, neatsargiai montuojant šią medžiagą, yra rizika, kad į kvėpavimo takus pateks mikroskopinio dydžio vatos gabalėliai. Tai gali sukelti kvėpavimo sutrikimų, stiprų kosulį, alergizuoti.Jeigu saugos reikalavimų nesilaikoma ir su stiklo vata dirbama nuolat, ilgalaikėje perspektyvoje gali išsivystyti lėtinės plaučių, kvėpavimo takų ligos.
Siekiant to išvengti, dirbdami su mineralinės vatos izoliacija montuotojai turi laikytis gamintojo nurodymų, darbų metu dėvėti kaukę nuo dulkių ir pirštines bei drabužius, kad apsaugotų odą.

DUK

 

1.Į ką būtina atsižvelgti perkant mineralinę vatą?

Ji turi suteikti optimalią izoliaciją nuo šalčio, vėjo, drėgmės, todėl renkantis produktą, atsižvelkite į šiuos aspektus:
  • Kokioje aplinkoje bus naudojama (lauke ar viduje, sausoje ar drėgnoje aplinkoje ir pan.).
  • Ar medžiaga tikrai yra atspari pažeidimams, tokiems kaip įplyšimai, spaudimas, tempimas.
  • Atkreipkite dėmesį į mineralinės vatos prekės ženklą – tai turi būti patikimas, Europos Sąjungoje sertifikuotas prekės ženklas.
Šios ir kitos svarbios produkto savybės turi būti nurodytos produkto informaciniame aprašyme, todėl įdėmiai jį peržiūrėkite.

2.Kaip veikia ši medžiaga, kokios svarbiausios jos funkcijos?

Tai medžiaga, kurios svarbiausia funkcija – izoliacija. Tinkamai parinkta stiklo, arba mineralinė vata patikimai sulaiko šaltį, vėją, drėgmę ir kitas stichijas nuo patekimo į patalpas ir padeda užtikrinti būsto jaukumą.

3.Iš kokių uolienų pagaminta ši šiltinimo vata?

Dažniausiai gamyboje naudojamos vulkaninės uolienos, kaip bazaltas, gabras, anortozitas ar dolomitas.

4.Ar mineralinės vatos naudojimas būsto viduje tikrai saugus?

Mineralinė vata gaminama iš tvarių, nekenksmingų medžiagų, todėl ją naudoti galima ir viduje, ir išorėje.
Tačiau kaip minėjome, montuojant šią medžiagą būtina laikytis gamintojo nurodymų ir saugos procedūrų, naudoti apsauginius drabužius, pirštines, kaukę ir kitas rekomenduojamas priemones. Laikantis šių patarimų, vatos montavimas ir eksploatavimas bus visiškai saugus žmogui ir aplinkai.

5.Planuoju naudoti mineralinę vatą renovuojamo būsto izoliacijai. Ar galima tai daryti?

Tikrai taip. Šią izoliacinę medžiagą efektyvu naudoti tiek naujai statomiems, tiek renovuojamiems pastatams.

6.Ar tai nėra degi medžiaga?

Mineralinę vatą išgauname iš itin aukštoje (net 1600 °C) temperatūroje išlydytų uolienų, todėl ji atspari karščiui. Šis produktas priklauso nedegių medžiagų klasei.

7.Kokių gamintojų mineralinę vatą siūlote?

Siekiame savo klientams suteikti tik aukščiausios klasės gaminius, kurie pasižymi kokybe ir patrauklia kaina. „Mimeta“ parduotuvėse Jūsų laukia puikiai vertinamų gamintojų mineralinė vata („Knauf“, „Isover“, „Paroc“).

8.Nuo ko priklauso mineralinės vatos kaina?

Tikslią produkto kainą nurodome atsižvelgiant į kelis svarbius kriterijus. Tai sudėtis, techninės savybės (storis, atsparumas), naudojimo paskirtis.

9.Ar ši medžiaga gali būti montuojama drėgnoje terpėje?

Gana svarbi mineralinės vatos savybė – puiki drėgmės izoliacija, todėl galite drąsiai naudoti ją net toje aplinkoje, kurioje yra nuolatinis vandens poveikis. Ji bus atspari pelėsiui, šios medžiagos neteks dažnai keisti nauja.